Вторник, 03 Март 2020    Печати
Македонец министер за надворешни работи и се надеваме дека Уругвај

12124Обединета Македонска Дијаспора (ОМД) му честиташе на Ернесто Талви, со македонско потекло по татко, кој денес стана министер за надворешни работи на Ориентална Република Уругвај.

121234

Министерот Талви има импресивен и долго искуство како политичар и економист.

Му посакуваме успешен мандат како министер за надворешни работи и се надеваме дека Уругвај и Македонија ќе ги зајакнат своите билатерални и трговски односи под негово водство.