На прво место Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/aktuelno Tue, 25 Jun 2019 04:05:29 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk Епа среќна нова 49та. Заеви управуваат со милијардите на граѓаните http://mn.mk/aktuelno/16785-Epa-srekna-nova-49ta-Zaevi-upravuvaat-so-milijardite-na-graganite http://mn.mk/aktuelno/16785-Epa-srekna-nova-49ta-Zaevi-upravuvaat-so-milijardite-na-graganite Ане Лашкоска: Зоран Заев вчера се устоличи во Султан

Ане Лашкоска: Зоран Заев вчера се устоличи во Султан

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Mon, 24 Jun 2019 21:47:46 +0000
Македонија подготвена да го отпише Гоце Делчев http://mn.mk/aktuelno/16784-Makedonija-podgotvena-da-go-otpise-Goce-Delcev http://mn.mk/aktuelno/16784-Makedonija-podgotvena-da-go-otpise-Goce-Delcev
Софија задоволна од Скопје: Македонија подготвена да го отпише Гоце Делчев

Софија задоволна од Скопје: Македонија подготвена да го отпише Гоце Делчев

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Mon, 24 Jun 2019 17:58:56 +0000
Кога богатите војуваат, сиромашните умираат! http://mn.mk/aktuelno/16783-Koga-bogatite-vojuvaat-siromasnite-umiraat http://mn.mk/aktuelno/16783-Koga-bogatite-vojuvaat-siromasnite-umiraat
КОЛУМНА НА АНГЕЛОВСКИ: Кога богатите војуваат, сиромашните умираат!

Страшо Ангеловски

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Mon, 24 Jun 2019 16:29:27 +0000
Полагање цвеќе на Споменикот на децата бегалци во Парк Жена Борец на 30 јуни 2019 година во 10 часот http://mn.mk/aktuelno/16782-Polaganje-cveke-na-Spomenikot-na-decata-begalci-vo-Park-Zena-Borec-na-30-juni-2019-godina-vo-10-casot http://mn.mk/aktuelno/16782-Polaganje-cveke-na-Spomenikot-na-decata-begalci-vo-Park-Zena-Borec-na-30-juni-2019-godina-vo-10-casot decata begalci

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Mon, 24 Jun 2019 16:23:11 +0000
Смената на министерот за финансии ја потврди катастрофата која СДСМ и ја донесе на економијата http://mn.mk/aktuelno/16781-Smenata-na-ministerot-za-finansii-ja-potvrdi-katastrofata-koja-SDSM-i-ja-donese-na-ekonomijata http://mn.mk/aktuelno/16781-Smenata-na-ministerot-za-finansii-ja-potvrdi-katastrofata-koja-SDSM-i-ja-donese-na-ekonomijata alt

Смената на министерот за финансии ја потврди катастрофата која СДСМ и ја донесе на македонската економија

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Mon, 24 Jun 2019 07:45:38 +0000
Мицкоски: Заев со реконструкцијата најде покус пат парите да одат до Вицето http://mn.mk/aktuelno/16777-Mickoski-Zaev-so-rekonstrukcijata-najde-pokus-pat-parite-da-odat-do-Viceto http://mn.mk/aktuelno/16777-Mickoski-Zaev-so-rekonstrukcijata-najde-pokus-pat-parite-da-odat-do-Viceto alt

Мицкоски: Заев со реконструкцијата најде покус пат парите да одат до Вицето

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес беше во посета на Љубанци каде што присуствуваше на традиционалниот ручек во организација на УМС во манастирот Св. Јован.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски се осврна на најновиот предлог на владиниот состав, истакнувајќи дека сега парите директно ќе продолжат да одат кај Вицето, по покуса патека.

-Како најпрви ќе го победиме овој мал деспот овде во срцето на Балканот Зоран, Заев, видовме денеска конечно се потврди онаа наша максима дека сите пари ќе одат кај Вицето. Видовме денеска дека сите пари навистина ќе одат кај вицето.

alt

Дека немаат ништо што да понудат кое што ќе значи развој, градење на општество каде што ќе имаме просперитет, каде што ќе имаме сигурна и загарантирана иднина. Туку себичен мал деспот од Балканот кој што не може да види ништо подалеку од сопствениот интерес и интересот на сопствената фамилија. Најпрвин треба него да го победиме, ама не да го победиме така што ќе имаме пирова победа туку треба да го победиме и да го пратиме каде што му е местото на темната страна на историјата, изјави Мицкоски.

Тој посочи дека смената на Тевдовски од првото место во министерството за финансии е тргање на маската, зад која сега и официјално стои Заев.

alt

-Народот се спротивставува на пеплосувањето и уништувањето кое го прават луѓето од Власта. Народот е против деспотизмот на Заев кој е лидер на СДСМ, во исто време премиер, а денес официјално дознаваме дека ќе биде и министер за финансии. Ако овој претходниот за финансии му беше маска, денес гледаме дека веќе таа маска ја нема, а виновникот за целата сиромаштија и несреќа на народот продолжува да биде Зоран Заев. Само се стеснува кругот на криминалот и на тоа дека сите пари одат кај Вицето, изјави Мицкоски.

Мицкоски истакна дека Гоце Делчев е нашиот херој, и непокор, наспроти тврдењата на Пендаровски.

-Бидејќи несреќата на народот лежи токму во Зоран Заев кој насекаде околу себе поставува клонови кој и самите си велат дека потполно се исти како нивниот лидер. Ова го збореше и Пендаровски кому гледаме дека не му е јасно чив бил Гоце, а Гоце Делчев е нашиот непокор, сила и херој кој го има во нашата химна.

alt

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Sun, 23 Jun 2019 19:02:49 +0000
Со СДСМ на власт мафијата си доби сопствена држава http://mn.mk/aktuelno/16770-So-SDSM-na-vlast-mafijata--si-dobi-sopstvena-drzava http://mn.mk/aktuelno/16770-So-SDSM-na-vlast-mafijata--si-dobi-sopstvena-drzava alt

Македонија не доби датум за преговори затоа што е предводена од корумпирана и криминална власт чии бизнис интереси се поважни од интересите на граѓаните

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Sat, 22 Jun 2019 08:37:51 +0000
ЕУ треба да престане да се преправа дека сака да ги прими државите од западен Балкан http://mn.mk/aktuelno/16769-EU-treba-da-prestane-da-se-preprava-deka-saka-da-gi-primi-drzavite-od-zapaden-Balkan http://mn.mk/aktuelno/16769-EU-treba-da-prestane-da-se-preprava-deka-saka-da-gi-primi-drzavite-od-zapaden-Balkan 265985-eu-treba-da-prestane-da-se-preprava-deka-saka-da-gi-primi-drzhavite-od-zapaden-balkan

ЕУ треба да престане да се преправа дека сака да ги прими државите од западен Балкан

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Thu, 20 Jun 2019 21:55:51 +0000
ФУЕН-Културна автономија на Голо Брдо, Мала Преспа и Гора http://mn.mk/aktuelno/16768-FUEN-Kulturna-avtonomija-na-Golo-Brdo-Mala-Prespa-i-Gora http://mn.mk/aktuelno/16768-FUEN-Kulturna-avtonomija-na-Golo-Brdo-Mala-Prespa-i-Gora alt

ФУЕН изгласа Резолуција предложена од Македонско друштво „Илинден“-Тирана за културна автономија на Голо Брдо, Мала Преспа и Гора

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Thu, 20 Jun 2019 21:37:14 +0000
Заев постигна договор со Грција за да биде премиер и да се спаси од затвор и за да има тендери http://mn.mk/aktuelno/16767-Zaev-postigna-dogovor-so-Grcija-za-da-bide-premier-i-da-se-spasi-od-zatvor-i-za-da-ima-tenderi http://mn.mk/aktuelno/16767-Zaev-postigna-dogovor-so-Grcija-za-da-bide-premier-i-da-se-spasi-od-zatvor-i-za-da-ima-tenderi
Мицкоски: Заев постигна договор со Грција за да биде премиер и да се спаси од затвор и за да има тендери во 4 очиМицкоски: Заев постигна договор со Грција за да биде премиер и да се спаси од затвор и за да има тендери во 4 очи
]]> mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Thu, 20 Jun 2019 20:31:05 +0000