Досиеа и Архив Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/dosiea Tue, 26 Jan 2021 12:21:06 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk УДБА- Испостава Гевгелија http://mn.mk/dosiea/17450-UDBA--Ispostava-Gevgelija http://mn.mk/dosiea/17450-UDBA--Ispostava-Gevgelija 30.10.83

УДБА- Испостава Гевгелија

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 20 Jan 2021 00:00:00 +0000
Германски учебник по Историја кој датира од 18 -век http://mn.mk/dosiea/19253-Germanski-ucebnik-po-Istorija-koj-datira-od-18--vek http://mn.mk/dosiea/19253-Germanski-ucebnik-po-Istorija-koj-datira-od-18--vek 1Germ

Германски учебник по Историја кој датира од 18 -век.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 13 Jan 2021 00:00:00 +0000
Мане Јаковлески, честитка до МААК во чест на 6 години од формирањето. 12.06.1996 г. Берлин-Германија. http://mn.mk/dosiea/19225-Mane-Jakovleski-cestitka-do-MAAK-vo-cest-na-6-godini-od-formiranjeto--12061996-g-Berlin-Germanija http://mn.mk/dosiea/19225-Mane-Jakovleski-cestitka-do-MAAK-vo-cest-na-6-godini-od-formiranjeto--12061996-g-Berlin-Germanija 190876

Мане Јаковлески, честитка до МААК во чест на 6 години од формирањето.

12.06.1996 г. Берлин-Германија.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 06 Jan 2021 00:00:00 +0000
Злочини на грчките реакционери над Македонците во Егејска Македонија http://mn.mk/dosiea/19202-Zlocini-na-grckite-reakcioneri-nad-Makedoncite-vo-Egejska-Makedonija http://mn.mk/dosiea/19202-Zlocini-na-grckite-reakcioneri-nad-Makedoncite-vo-Egejska-Makedonija 119814886 1069272000196643 5024639398198130924 o

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 30 Dec 2020 00:00:00 +0000
Специјална информација (строго доверливо бр.24) http://mn.mk/dosiea/1850-Specijalna-informacija-strogo-doverlivo-br24 http://mn.mk/dosiea/1850-Specijalna-informacija-strogo-doverlivo-br24 Некои побитни моменти од активноста на Драган Богдановски во непријателската емиграција и неговото држење во КПД „Идризово“

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 23 Dec 2020 00:00:00 +0000
Од Берлин си добивале редовно информации! http://mn.mk/dosiea/19152-Od-Berlin-si-dobivale-redovno-informacii http://mn.mk/dosiea/19152-Od-Berlin-si-dobivale-redovno-informacii ambasada- berlin ost atentat-1978g. Vane Dzo 1

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 16 Dec 2020 00:00:00 +0000
Во врска со активностите на Гојко и Мане Јаковлески во Берлин http://mn.mk/dosiea/19127-Vo-vrska-so-aktivnostite-na-Gojko-i-Mane-Jakovleski-vo-Berlin http://mn.mk/dosiea/19127-Vo-vrska-so-aktivnostite-na-Gojko-i-Mane-Jakovleski-vo-Berlin za dresot-16.10 1

1za dresot 2

1za dresot 3

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 09 Dec 2020 00:00:00 +0000
Напад на нашата амбасада во Источен Берлин на ден 2.8.1978 год. http://mn.mk/dosiea/6865-Napad-na-nasata-ambasada-vo-Istocen-Berlin-na-den-281978-god http://mn.mk/dosiea/6865-Napad-na-nasata-ambasada-vo-Istocen-Berlin-na-den-281978-god Во Источна Германија се наоѓам скоро 4 години, каде што сум женет за источно германка со која што имам едно дете.

napad-na-nasata-ambasada-1

napad-na-nasata-ambasada-2

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Wed, 02 Dec 2020 00:00:00 +0000
Писмо на Тодор Богданов до Мане Јаковлески - 05.11.1991 http://mn.mk/dosiea/2035-Pismo-na-Todor-Bogdanov-do-Mane-Jakovleski---05111991 http://mn.mk/dosiea/2035-Pismo-na-Todor-Bogdanov-do-Mane-Jakovleski---05111991 Почитуван г-н Јаковлески, Ве известувам дека добивме телефакс од г-н Стојковски Ванчо од Шведска за организирање на секција во Малме...

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 24 Nov 2020 23:00:00 +0000
Апел од Берлин - 09.05.1991 http://mn.mk/dosiea/2037-Apel-od-Berlin---09051991 http://mn.mk/dosiea/2037-Apel-od-Berlin---09051991 Барање! Од состанокот одржан на 07.05.1991 во просториите на македонскиот клуб Гоце Делчев во Берлин на кое присуствуваше претседателот на клубот Гоце Делчев и членовите на претседателството на ВМРО-ДПМНЕ секција во Берлин се донесе следново решение...

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 17 Nov 2020 23:00:00 +0000